tiistai 26. toukokuuta 2015

Helsingin kalamaraton 2015

Tämä teksti tulee nyt vähän myöhässä, kun tapahtumasta on kulunut jo yli viikko ja on ollut kaikennäköistä tekemistä myös Turun kalamaratoniin liittyen. Tänä vuonna minulle siis tarjottiin paikkaa Helsinkiin lähtevästä joukkueesta, jossa kilpailivat pari tuttua fongaria lähiseudulta ja totta kai tarjous oli otettava vastaan. Viime vuonna heidän mukanaan oli Olli ja tänä vuonna oli minun vuoroni. Tämä tarkoitti siis elämäni toista Kalamaraton-kisaa viime vuonna ensimmäistä kertaa koetun Turun maratonin jälkeen. En kirjoita tästä kilpailusta nyt kovin tarkasti, koska pääpanostuksemme on kuitenkin Turun kalamaratonissa ja Pyöräilevien lahnojen muodossa.

Lähdimme kisaan rennolla otteella ilman mitään paineita, sillä emmehän olleet tehneet alueella minkäänlaista ennakkotreenaamista. Tunnelma kisapaikalla Honkaluodossa oli käsin kosketeltavissa ja oli mukavaa tavata taas tuttuja ja uusia joukkueita. Jännitys tiivistyi pikkuhiljaa kello 12.00 annettavaan lähtömerkkiin asti, jolloin joukkueet lähtivät kuka minnekin haravoimaan kalalajeja kyytiinsä. Näin teimme mekin.

17:53 näytti kello kun saimme kiikutettua 10 ensimmäistä kalalajia tuomaristolle. Olisihan sen voinut vähän lyhyemmässäkin ajassa tehdä... Siitä hyvän esimerkin näytti SKES Taimentiimi, joka oli meitä noin neljä ja puoli tuntia nopeampi kisan nopeimmalla kymmenen lajin tarkistusajallaan 13:16. Huikea suoritus!

Kisan etenemistä oli hienoa seurata kilpailuseurannan kautta. Siinä riitti jännitystä loppuun asti. Ja saimmehan mekin sentään jokusen kalalajin raavittua vielä yön ja sunnuntaiaamun aikana listallemme useasta pummista, väsymyksestä ja aamuyön kylmyydestäkin huolimatta. Kisassa riitti upeita hetkiä, mutta myös pettymyksiä ja onnistumisia. Ei tätä turhaan väitetä Suomen vaativimmaksi kalastuskilpailuksi!

Lajeja meillä oli lopulta 22 ja aikasäännön mukaan se riitti sijaan 21. 57:stä joukkueesta. Voitto ratkesi myös aikasäännön perusteella ja sen nappasi joukkue Siloneula 31:llä lajillaan. Huima suoritus ja paljon onnea heille!

Nyt on tämäkin koettu. Kerrassaan upea kilpailu ja seuraavana viikonloppuna se saa jatkoa Turussa, jolloin Pyöräilevät lahnat ovat koossa jälleen!

Tässä vielä lista saamistamme lajeista:
Ahven, sorva, allikkosalakka, kiiski, lahna, pasuri, salakka, särki, vimpa, kolmipiikki, kymmenpiikki, suutari, mustatokko, silakka, mustatäplätokko, hietatokko, kivisimppu, piikkimonni, hopearuutana, ruutana, törö, seipi (ja näistä minulle uudet vuosifongot olivat suutari ja piikkimonni)

Kisassa noussutta lajikirjoa näytillä Honkaluodossa

~ Juuso

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti