torstai 18. helmikuuta 2016

Haunisissa 13.2.

Viime lauantaina oli vuorossa taas Raision kaupungin omat kisat Haunisten altaalla. Olin käynyt muutamaa päivää ennen kisaa nopealla iltapäiväkäväisyllä tarkistamassa kalapaikkani. Aika heikkoa oli syönti silloin johtuen ehkä täysin lumettomasta jäästä, mutta viikonlopuksi luvattiin uutta lumipeitettä ja se nosti odotuksia paremmasta syönnistä kisassa. Tuolla paikalla kun kala oman kokemukseni mukaan syö paremmin pienen lumipeitteen aikaan. Kisa oli siis sekakalakisa ja ajattelin panostaa särkeen, niistä kun kokonsa puolesta kertyy aika paljon nopeammin painoa kuin tuon paikan ahvenista.

Kisassa jäällä olikin sopiva lumikerros ja mukava keli muutenkin. Päätin aloittaa keskellä olevan kiven vierestä noin kolmen metrin vedestä, ja viereen tuli lisäkseni kolme muutakin pilkkijää. Alku oli varsin heikko, kun vasta kolmannesta reijästä sain yhden ahvenen. Vasta kun siirryin toiselle puolelle kiveä, aloin löytää harvakseltaan särkiäkin. Ongin pienellä leijaavalla tapsipilkillä ja melko pitkällä tapsilla, joka tuntui kelpaavan melko hyvin särjille.

Kun tuo kohta tuntui hiipuvan, siirryin läheisen saaren reunaan, josta olin myös saanut treenissä kalaa. Nyt vaikutti kuitenkin vähän turhan hiljaiselta. Yhden pienen putken vähän parempaa, noin 30-50-grammaista ahventa löysin, mutta siihen sekin jäi. Tässä kohtaa kalaa oli ehkä reilu parisen kiloa. Hieman ulompaa löytyi joitakin yksittäisiä särkiä, muttei enempää. Jossain kohtaa vaihdoin morriin ja löysin taas jokusen särkiputken tuon saaren edustalta.

Kun kalantulo alkoi taas hiipumaan, menin vielä takaisin aamun reijille kiven viereen ja aloin taas saamaan hiukan kalaa. Tein yhden reijän myös matalampaan ja aloin saamaan siitä pikkuahventa ihan hyvään tahtiin. Välillä joku särkikin väliin. Loppuajan kiertelin vielä noita muutamia vanhoja reikiä pääasiassa enää morrilla onkien ja välillä aina sain vielä härnättyä pienen putken särkeä.

Minulla oli kalaa lopulta 4968 g, joka riitti sentään kilpailun harvan osanottajamäärän suurimpaan saaliiseen. Kyllä tuosta kiven vierestä olisi saanut varmaan vielä jonkun verran enemmänkin kalaa, jos ajan olisi käyttänyt vähän järkevämmin ja pilkkinyt samaa aluetta pidempään. Mukava kisa kuitenkin ja itse ainakin pidän tuosta paikasta pilkkipaikkana kovasti.

~ Juuso

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti