torstai 18. helmikuuta 2016

Säkylän Pyhäjärvellä 14.2.

Sunnuntaina oli Säkylässä Eenokin rannassa kisat, joihin lähdin, kun muitakaan kisoja ei ollut tarjolla. Tuolla en ennen ollut ollut kisoissa ja suunnittelin lähteväni kisakeskuksesta vasemmalle kohti saaria, joita siellä oli useampia. Kalapaikoista ei kuitenkaan ollut minkäänlaista tietoa. Syönti oli kuulemma viime päivinä ollut vielä äärimmäisen huonoa, ja jo kilon tulos olisi kuulemma todella hyvä saavutus.

Aloitin Mustametsänkarin takana olevan pikkusaaren kupeesta ja etenin siitä rivakkaa tahtia kohti seuraavaa saarta värikoukulla pilkkien. Sain noin puolen tunnin kuluttua ensimmäisen ahvenen yhdestä reijästä läheltä tuota saarta. Enempää ei kuitenkaan irronnut vaikka tein lähelle lisää reikiä. Siirryin taas vähän ulommas ja pian sain yhdestä reijästä neljän ahvenen putken. Nämä olivat kuitenkin selvästi pienempiä kuin tuo ensimmäinen. Lähialueelta ei taaskaan kuitenkaan enempää kalaa löytynyt, vaikka morriakin useamalla reijällä koitin.

Sitten tulikin tehtyä vikatikki, kun päätin lähteä kauemmas kohti seuraavia paria saarta. Näiden ympäristöä rei'itin melkein parisen tuntia saamatta kuitenkaan minkäänlaista havaintoa kaloista. Tämän jälkeen lähdin vielä viimeiseksi tunniksi turhautuneena takaisin aloituspaikoilleni, ja vaikka siellä reikää olikin jo paljon, sain kuitenkin vielä ronkittua kaksi yksittäistä ahventa ja yhden kiisken värikoukulla. Toinen ahvenista oli sentään mukava, reilu 200-grammainen. Loppuaikana en enää kaloja löytänyt kovasta yrityksestä huolimatta.

7 ahventani painoivat 690 g, joka riitti alle 18 v -sarjassa toiseen sijaan niistä neljästä osanottajasta, jotka ylipäätään saivat jotain puntarille tuotavaa. Yleisessä sarjassa voittotulos oli huimat 5,6 kiloa, joka oli kuulemani mukaan pilkitty jostain hyvinkin kaukaa kisakeskuksesta. Kalantulo vaikuttaa nyt aika kehnolta ajatellen ensi viikonlopun piirinmestaruuskisoja, jotka ovat siis Kristallirannassa samalla järvellä. Näihinkään kisoihin en valitettavasti pääse treenaamaan, joten saa nähdä, kuinka yhteistyöhaluisia ahvenet tuolloin ovat.

Tässä vielä tämän kisan tulokset

Vaikean päivän kilpailusaalis

~ Juuso

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti