sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Kurkelanjärvellä 29.1.

Tämänvuotinen Killin kalakerho-Kiskon kalakerho -seuraottelu kisattiin Kiskossa Kurkelanjärvellä. Paikka oli minulle ennestään tuntematon, mutta mielenkiintoisen näköinen pienehkö (päästä päähän noin 2 km) järvi. Kilpailukalana oli sekakala, mutta olin päättänyt panostaa ahveneen, sillä sitä piti kuulemani mukaan olla järvessä enemmistönä.

Jäälle lähdettiin järven pohjoispäästä ja suuntasin suoraan eteläpäässä olevan niemen edustalle. Tuo pää järveä näytti muutoinkin silmääni mielenkiintoisemmalta. Ensimmäinen reikä ei antanut tärppejä, mutta toisesta tuli jo yksi pikkuahven. Siirryin aivan niemen kärkeen kallioisen rannan edustalle. Tästä löytyikin heti hyvä yli kymmenen ahvenen putki. Myös pari seuraavaa reikää antoivat reiluja parinkymmenen kalan putkia. Ahven oli noin 15-25-grammaista ja se tuntui ottavan hyvin tapsipilkkiin. Muutama noin 50 g ahvenkin tuli joukkoon. Värikoukkuakin tuli kokeiltua, mutta se osoittautui selvästi huonommaksi kuin tapsi ja päätin jo tässä vaiheessa jatkaa loppukisan tapsilla, kun siihen otti huomattavasti paremmin. Vettä oli reilu kolme metriä, mutta kalaa ei tuntunut olevan ihan matalassa, joten pilkin suosiolla tuota syvyyttä.

Katsaus pakkiin tässä kohtaa
Kun tämä kohta alkoi hiljetä, menin vähän niemen toiselle puolen, josta löysin vain yhdestä reijästä lyhyen putken. Seuraavat reijät eivät vakuuttaneet, joten menin vielä kerran käymään kallion edustan vanhat reijät läpi ja niistä tulikin vielä jokusia ahvenia, muttei mitenkään kovin innokkaasti. Siirryin nyt niemen toiselle puolen lähemmäksi kohtaa, josta olin aloittanut ja ahventa alkoikin taas löytyä. Useampi parinkymmenen ahvenen putki nousi ihan peräkkäisistä reijistä ja tällä alueella antoi jokainen reikä jonkunlaisen putken. Kalantuloa kesti kyllä hyvän tovin, mutta lähialueella oli pari muutakin kilpailijaa, joten syönti alkoi jonkin ajan päästä väkisinkin hiljenemään. Vanhoista reijistä sai kuitenkin vielä kohtalaisia putkia. Kilpailuaika alkoi loppumaan ja kun vanhat reijätkään eivät enää oikein antaneet, reijitin vielä hiukan syvempään ja yhdestä reijästä lopulta löytyikin vielä hyvänoloinen putki, joka jäi kesken kilpailuajan tullessa täyteen.

Saaliini, 6425 g, josta noin 90% oli ahvenia, loput pienehköjä särkiä ja yksi pasuri, riitti yleisen sarjan kakkossijaan voittajalla ollessa selvä etumatka reilun kahdeksan kilon saaliilla. Voittajalla oli ilmeisesti kuitenkin kookkaampaa kalaa, kun itselläni se oli keskikooltaan ehkä noin 20 grammaa.
Muuten onnistunut kisa näin pienellä ennakkotietämyksellä kisapaikasta.



~ Juuso

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti