torstai 30. tammikuuta 2014

Airistolla kivinilkkapilkillä ja kilpailuissa Naantalissa

Taas on kaksi raporttia sisällytettynä samaan tekstiin. Toivon, ettei se haittaa.

Lauantaina 25.1. oli Airistolla oikein "fongausmiitti". Meitä oli eri puolilta Suomea hakemassa uusia lajipisteitä. Minulla oli tavoitteena lähinnä kivinilkka, joka jäi viime kerralla saamatta.

Saavuimme paikalle aamuhämärässä. Laiturilla olimme ensimmäiset, mutta porukkaa alkoi pikkuhiljaa saapua paikalle. Jäätilanne oli sellainen, että laitureiden sisäpuolella oli miehenkantava jää, mutta ulompana vesi oli vielä täysin auki. Kuitenkin kairaa tarvittiin, jotta pystyi laiturilta pilkkimään.

Ensimmäiseltä avannolta ehdin pilkkiä minuutin tai pari, kun sain ensimmäisen kalan. Oli jännittävää arvailla mikä kala sieltä tulee, kun vettä oli arviolta kahdeksan metriä. Yllätys oli hieno, kun avannosta tuli sitten kivinilkka. Päivän tavoite oli saavutettu. Sen jälkeen ei siltä avannolta tullut enää kuin ahventa, joita päästelin takaisin.

Silakkaa ja norssia en saanut, vaikka niitäkin yritin. Evästauon jälkeen kokeilimme sulasta kohdasta kivisimppua, mutta ne eivät olleet halukkaita ottamaan syöttiä.





Sunnuntaina 26.1. oli NSUK: n yleiset pilkkikilpailut Naantalinaukolla. Keli oli mukava; ei satanut, ei ollut paljoa pakkasta, eikä tuullut. Jäälle pääsi puoli yhdeksän jälkeen. Suuntasin aluksi suunnilleen Kailon ja Väskin väliin osuvalle karille, jonka päällä nököttää lehmäpatsas.

Aloitin värikoukulla, ja muutaman minuutin pilkkimisen jälkeen sain ahvenen. Se jäi kuitenkin sen reiän viimeiseksi. Parilta seuraavalta avannolta en saanut tärppiäkään, mutta olisiko ollut neljäs avanto, jolta sain viitisen ahventa samaan putkeen ja vielä yhden sain houkuteltua silmäsyötillä. Sitten kun ei enää tullut vaihdoin taas paikkaa. Lähdin kiertämään karia kairaten noin 5-10 metrin välein. Kalaa tuli korkeintaan yksi/avanto. Jostain avannosta sain taas neljä tai viisi ahventa. Jatkoin sitkeästi värikoukulla pilkkimistä, kun olin luvannut itselleni, etten sorru tapsiin, ellei kalantulo oikeasti lopu tykkänään.

Välillä käväisin keskemmällä paikalla, jossa oli jäätyneitä avantoja. Sain sieltä pari ahventa ja sitten lähdin kohti Väskiä, kun aikaa oli vielä kolmisen tuntia. Matkalla kokeilin yhtä paikkaa, jolla oli pari pilkkijää ja sain siitä kolme ahventa.

Väskin rannassa oli aika paljon pilkkijöitä ja reikiä kairattu ahkerasti. Sain pilkkiin pari tärppiä, mutta kala ei ottanut kiinni. Vaihdoin Mattsen pienempään Velhoon, jossa oli vähän eri värinen koukku. Kala vain tärppi ja laitoin kärpäsen toukan koukkuun, mutten edelleenkään vaihtanut tapsia käyttöön, vaikka porukka siellä vetikin kalaa lähinnä tapsilla.

Kalaa tuli vielä hetken saapumisemme jälkeen, mutta sitten sen tulo tuntui loppuvan kokonaan. Väänsin kuitenkin edelleen ahkerasti avantoa avannon perään. Punnitukselle lähdin kävelemään noin 13.40. Olihan matkaa pari kilometriä, enkä halunnut kiirehtiä.

Ei minulla paljoa kalaa ollut. Olin jälleen sarjani viimeinen, mutta ei tätä lajia harjoittelematta osaakaan. Ahventa oli alle neljä kiloa. Olen kuitenkin tyytyväinen, että sain kuitenkin ihan kohtalaisesti kalaa värikoukulla, vaikken sitä lajia kovin hyvin hallitsekaan. Seuraavat kilpailut ovat sunnuntaina Uudessakaupungissa. Odotan tapahtumaa innolla. Saa nähdä tuleeko lauantaina käytyä vielä Merimaskun jäillä.

Kilpailun tulokset:

http://www.lsvk.fi/index.php?path=omatjutut,nsuk_pilkki_2014




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti