torstai 23. tammikuuta 2014

Pilkkikauden avausviikonloppuna hupipilkillä ja kisoissa

Tästäkin piti kirjoittaa jo alkuviikosta, mutta oli muuta tekemistä.

Pilkkikausi lähti mukavasti käyntiin lauantaina 18.1. Käytiin kaverin ja hänen isänsä kanssa Merimaskun Särkänsalmella. Alunperin tarkoitus oli mennä Haunisten altaalle Raisioon, mutta suunnitelma muuttui, kun kuultiin, että Särkänsalmella oli ollut jo porukkaa pilkillä.

Menimme jäälle vähän ennen kymmentä venelaitureiden vierestä. Jäällä näkyi ehkä seitsemän ukkoa, ja kaikki olivat Otavan puoleisella rannalla. Me menimme kuitenkin yrittämään ensimmäiseksi keskellä olevasta matalasta, johon oli kairattu paljon. Aloitin värikoukulla, jolla sainkin aika pian kalan ensimmäisestä avannosta. Se jäi omalta osaltani viimeiseksi kalaksi siltä matalikolta. Kaveri sai tapsilla pari ahventa, pienen kuhan ja joitakin pasureita. Siirryimme matalikolta Särkän saaren puoleiselle rannalle, kun se paikka alkoi tuntua tyhjältä.

Porasin reiän ensin aika kauas rannasta, enkä saanut siitä mitään. Seuraavan reiän tein melko lähelle rantaruovikkoa, ja hetken pilkkimisen jälkeen sain ahvenen värikoukulla. Sitten tuli toinen ja kolmas, ja Juuso teki reiän siihen viereen, kun olin saanut monta ahventa. Niiden tulo ei loppunutkaan ennen kuin niitä oli kasassa jo parisenkymmentä. Pari sain silti vielä houkuteltua pilkkiin, mutta sitten vaihdoin paikkaa parikymmentä metriä ulommas. Kellokin oli sen verran, että aamusyönti oli varmaan jo mennyt, mutta sieltä ei tullut enää kuin pari ahventa. Tein vielä pari reikää ja sitten lähdimme.

Pilkin koko ajan värikoukulla ilman syöttiä, joskin silmäsyötti olisi voinut parantaa ottia. Luotto värikoukkuun nousi huomattavasti, kun syönti oli parhaillaan sellainen, että ahven otti heti kiinni kun pilkin laski. Saalis minulla oli vähän yli kaksi ja puoli kiloa.



Sunnuntaina 19.1. oli kisakauden avaus Pyhäjärvellä Säkylässä. Kilpailun piti kestää viisi tuntia, mutta se päätettiin lopettaa jo yhdeltä, joten pilkkiaikaa oli vain neljä tuntia. Lähtöpaikkana oli Loma-Säkylä.

Puoli yhdeksän jälkeen pääsimme jäälle. Olin edellisenä iltana päättänyt mennä Kuivetunnokan suuntaan ja Juusolla oli sama mielessä. Menimme sinne samaa matkaa. Joitakin muita pilkkijöitä tuli sinne myös ja osa jatkoi vielä kauemmas.

Tein ensimmäisen reiän aika lähelle rantaa, vaikka siinä on matalaa, mutta ajattelin edetä siitä ulommas, jos kalaa ei tule. Siitä avannosta en kalaa saanut ja vaihdoin nopeasti paikkaa parikymmentä metriä ulommas. Siltä avannolta sainkin värikoukulla yhden noin 50 grammaisen ahvenen. Hetken päästä sain vielä toisenkin vähän pienemmän. Kun kalaa ei enää tullut vaihdoin taas paikkaa. Kolmannen ahvenen saamiseen meni kuitenkin aikaa ja vaivaa vielä paljon. Sitä ei meinannut tulla mistään. Pysyin kuitenkin turhan sitkeästi samalla alueella. Välillä kokeilin tapsipilkkiä sen verran, että sain kiisken ja jätin tapsimorrin pohjaan.

Sain kolmannen ahvenen kahdentoista aikoihin. Se tuli värikoukkupilkillä, jossa oli toukka syöttinä. Sillä oli mukavampi pilkkiä kuin morrilla, ja olin päättänyt pilkkiä loppuajan sillä, vaihtaen paikkaa nopeaan tahtiin. Tämä taktiikka tuotti yhden ahvenen ja koossa oli neljä ahventa punnitukseen vietäväksi. Jäin sarjani viimeiseksi, mutta eipä muillakaan häävisti kalaa ollut, paitsi voittajalla yli neljä kiloa. Kakkosella olikin jo alle kilo.
Tulokset:
http://www.lsvk.fi/index.php?path=omatjutut,luk_pilkki_2014.doc 

Perjantaina voisi käydä sitten kokeilemassa, joko saisi madetta. Ostin muuten uuden kairan, jota on helpompi kuljettaa mopolla. Vanhan myin Juusolle, joka tarvitsi uutta kairaa. Uusi on siis vihreä Heinola taittuvalla varrella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti