lauantai 17. tammikuuta 2015

Hupipilkillä Haunisten altaalla

Tänään oli taas aika lähteä uittelemaan pilkkiä Haunisiin. Koko viikon lämpötilat ovat tainneet sinnitellä hieman nollan yläpuolella ja keli oli pilkille lähdettäväksi mitä mainioin.

Olimme rannassa vähän ennen kymmentä kaverini Eetun kanssa. Jäätä oli liki 20 senttiä, tosin pintakerros oli jo muuttunut paikoitellen upottavaksi sohjoksi. Aloitimme pilkinnän melko läheltä lähtörantaa ja sain heti ensimmäisestä reijästä muutaman pienen ahvenen ja särjen pienellä oranssilla morrilla. Kairailimme siihen vielä muutamat reijät, jonka jälkeen siirryimme keskeltä järveä pilkistävän kivennyppylän viereen.


Siitä alkoikin heti tulemaan pikkuahventa, perus Haunisten kokoluokkaa eli noin viidestä kymmeneen grammaan. Pian vaihdoin morrin 40-milliseen Saukkoon ja silläkin tuli heti muutama ahven. Muutaman reijän siihen tehtyäni nasahtikin yhdeltä reijältä heti vähän parempi, noin 250-grammainen ahven. Niitä ei kuitenkaan enempää ollut, vaan sen jälkeen alkoi taas tirriä pukkaamaan. Kairailin vielä samaa aluetta ja melkein joka reijästä tuli vielä muutamia pikkuahvenia, välillä joku särkikin väliin.


Siirryimme pian taas vähän eteenpäin läheisen saaren kupeeseen. Taas muutama ahven, nyt jo yksi noin 50-grammainen ja jokunen särki. Jatkoimme vielä sitä rantaa pitkin vastapäivään kiertäen, mutta kun paremmankokoista kalaa ei oikein löytynyt, siirryimme vähän ulommaksi syvempään veteen. Pikkuahvenia löytyi jälleen ja pian tälläsi taas vähän vauraamman tuntuinen kala, joka kuitenkin harmittavasti irtosi ylös kehiessä. Jatkoin pilkkimistä samalla alueella,mutta muuta ei enää tullut kuin pientä ahventa ja noin 50-grammaisia särkiä.

Jonkin ajan kuluttua kyytimme olikin jo tulossa ja lähdimme talsimaan lähtörantaa kohti. Tulipahan vähän verryteltyä ja huomenna lähdetäänkin kisailemaan Säkylän Pyhäjärven jäille...


~ Juuso

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti