maanantai 19. tammikuuta 2015

Kilpailukauden avaus Säkylän Pyhäjärvellä 18.1. 2015

Viime viikolla kilpailut jäivät fongausreissun takia väliin, mutta nyt sunnuntaina pääsi vihdoin taas kilpailemaan ahventen pilkinnässä. Olin ensimmäistä kertaa yleisessä sarjassa, koska alle 16-vuotiaiden sarjaan ei ole enää asiaa. En uskonut juuri menestystä saavuttavani niin kovatasoisessa seurassa, mutta tietenkin oli yritettävä.

Pääsimme jäälle puoli kymmeneltä Kristallirannasta eli entisestä Loma-Säkylän rannasta ja lähdimme Juuson kanssa rauhassa kävelemään kohti Kuivetunnokkaa. Pysähdyin vähän ennen itse nokkaa tarkoituksenani siirtyä matalasta vähitellen syvempään. Pilkkiminen aloitettiin kymmeneltä ja avannon porattuani laskin pienen Velho-värikoukkupilkin veteen. En saanut mitään havaintoa kaloista, joten lähdin suunnitelman mukaan ulospäin rannasta. Ensimmäinen ahvenen antanut avanto taisi olla vasta viidestoista tai jotain sinne päin. Ahven oli kyllä ihan hyvän kokoinen, mutta siltä reijältä tai lähiseudulta ei muita noussut. Parit avannot tehtyäni lähdin takaisin kohti Kuivetunnokkaa ja sen taakse, missä näkyi muitakin pilkkijöitä.

Oli kulunut jo vähän yli tunti, eikä pöntössä ollut kuin yksi ahven. Olin enemmän kuin kiinnostunut muiden tilanteesta, joka alkoi valjeta, kun pääsin lähemmäs muita pilkkijöit ja näin heidän saavan kalaa. Päätin sitten kokeilla, mitä ahevnet tykkäisivät morrista, mutta siltä avannolta se kokeilu ei antanut kuin komean Pyhäjärveläisen kiisken, joka ei juuri siinä tilanteessa lohduttanut. Oli pakko mennä valmiiksi rei´itetylle alueelle yrittämään, jos saisi edes vähän kartutettua saalistaan.

Siinä puoli kahdentoista aikoihin alkoi tapahtua päivän ensimmäisellä hyvällä avannolla. Parin morrilla saamani kiisken jälkeen tuli komeampi ahven, jota irrottaessani sähelsin koukun poikki. Vaihdoin valmiiksi jäällä olevaan värikoukkuvapaan, jossa oli pilkkinä Mattse, ja aloin vetää siitä kunnon ahvenputkea. Hetkessä saalis oli moninkertaistunut, ja toivoin saavani korvattua aamulla menetetyn puolitoistatuntisen. Ei muuta kun uutta reikää ja värikoukkua veteen!

Loppuaika menikin sillä alueella värikoukkupilkkien ja reikiä kairaillen. Suunnilleen joka toinen reikä oli kalaisa, ja niiltä kalaisilta avannoilta tulikin sitten reilusti ja ihan hyvän kokoistakin. Vaikka alue oli jo aika täynnä reikiä, aina mahtui vielä yksi väliin ja kalaa tuli loppuun asti. Vähän mietitytti, miten paljon olisin saanut vedettyä, jos olisin tajunnut siirtyä tuonne vähän aikaisemmin.

Punnituksessa saaliin painoksi mitattiin 6196 grammaa, mihin olin ihan tyytyväinen. Näkyihän siellä isompiakin pusseja, mutta en antanut haitata. Palkintojen jaossa selvisi, että tuolla saalilla sijoituin yleisessä kymmenenneksi. Se riitti kunniamainintaan, mikä sai hyvälle mielelle. Ensi viikolla pilkitään taas Pyhäjärvellä ja silloin on mahdollisuus vielä parantaa,

Tulokset:

LUK: n pilkkikilpailun tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti