sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Pilkkikilpailu Säkylän Pyhäjärvellä 25.1.

Taas aamulla katseet suunnattiin kohti Pyhäjärven aavaa ulappaa. Kisat alkoivat jo yhdeksältä ja aamulla kisapaikalla oli vielä hieman hämärää. Järvellä oli sumua ja lumisadettakin oli päiväksi luvattu. Ei se mitään, järvelle päästiin ja suuntasimme Ollin kanssa kisailijoiden valtavirran mukana lähtörannasta vasemmalle, kohti Kuivetunnokkaa.

Siirtymäaika riitti hyvin tallusteluun hieman Kuivetunnokasta eteenpäin, alueelle josta viime sunnuntainakin saimme kalaa. Aloitin pienellä ViM-värikoukkupilkillä ja sainkin heti ensimmäisestä reijästä nätin 100-grammaisen Pyhäjärven ahvenen. Tämän jälkeen olikin useampi tyhjä reikä ja pian tulikin jo useamman kalan putki. Etenin vähän siksakkia, kairaillen välillä matalampaan ja välillä syvempään veteen, kohti kauempana näkyvää seuraavaa niemennokkaa. Jostain reijästä tuli välillä ahven tai pari, kuitenkin tyhjiä reikiä oli paljon enemmän. Alueella oli paljon muutakin porukkaa ja kun reikien määrä alkoi ahdistamaan, juoksin vähän reilumman matkaa eteenpäin, aikaisempi alue vaikuttikin jo melko kalattomalta.

Vaihdoin koukun väriä ja pian tulikin värikoukkukiisken jälkeen jo komea 300-grammainen ja muutama pienempi ahven. Vähän eteenpäin ja löytyi jo hyvä, ehkä kahdenkymmenen kalan putki. Tämä alue vaikutti hieman kalaisammalta ja ahventa alkoi kertyä nopeammin, oikein hyvän kokoistakin. Välillä aina joku kiiskikin pamautti värikoukkuun. Hiukan haittasi, kun koukku aika useasti sotkeentui siimaan pilkkiessä. Voi olla että ketjua saisi vielä hiukan lyhentää, tosin lyhennysvaraa ei enää paljoa ole.

Jossain vaiheessa siirryin hieman rannempaan ja taas löytyi hyviä putkia. Tämäkin alue alkoi jo olla täynnä reikää, sillä samaa aluetta rei`ittämässä oli myös pari "kovemman tason" kilpapilkkijää, sekä lisäkseni pari nuorta. Syönti alkoi selkeästi hiipumaan, joistain reijistä irtosi vielä ahven tai pari. Kalaa alkoi kuitenkin olla kasassa jo ihan kiitettävästi, reilusti enemmän kuin viime viikonloppuna, jolloin saaliini jäi alle kuuteen kiloon. Lopuksi kala alkoi olla jo sen verran arkaa, että se pelkäsi jatkuvaa kairausta ja vanhat reijät antoivat vielä pieniä putkia. Pian täytyi kuitenkin lähteä, sillä matkaa lähtörantaan oli aika reippaasti ja varasin puolen tunnin siirtymän lisäksi vielä noin vartin kisa-aikaa paluumatkaan, kun kalaakin oli repussa aika runsaasti.

Hyvinhän siinä ehdittiin ja punnituspaikalla olin jo aika hiestä märkä. Vaaka näytti saaliini painoksi 10075 g, johon olin enemmän kuin tyytyväinen, Ollin möhliessä kisan täydellisesti alle kahden kilon saaliilla, väärästä paikkavalinnasta johtuen. Hän nimittäin jäi jo Kuivetunnokan liepeille minun jatkaessa vielä siitä eteenpäin. Saaliini tiesi seuran nuorten jäsentenvälisen kilpailun voittoa ja myös alle 16-vuotiaiden sarjan voittoa. Yleisessä voittotulos oli 16 kilon luokkaa, joka ongittiin myös samalta alueelta, jolla itse pilkin.

Olin päättänyt pilkkiä kalani puhtaasti värikoukulla ja näin myös tein. Saaliissa riitti perkaamista koko illaksi ja hyvin menneen kisan jäljiltä odotellaan innolla, mitä ensi viikonloppu tuo tullessaan...

Tulokset kilpailusta:
http://www.lsvk.fi/sisalto/omatjutut/liitteet/s_laukkanen_2015_tulokset.doc

~ Juuso

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti