sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Pilkkikilpailu Säkylän Pyhäjärvellä Myllyojanlahdella 31.1.

Tänä viikonloppuna ei kisojen suhteen ollut paljoa valinnanvaraa. Viikolla tuli seurattua kun kisa toisensa jälkeen ilmoitettiin perutuksi huonon jäätilanteen takia. Mutta onneksi Pyhäjärvi pelasti jälleen ja lauantaina 31.1. lähdettiin Myllyojanlahdelle, Euraan kisoihin. Itse en ole tuolla ollut ennen pilkillä ja lähdin näihin kisoihin melko leppoisalla fiiliksellä ilman sen suurempia ennakkoselvittelyjä kalapaikoista.

Kilpailuaika oli klo 10-14 ja päiväksi oli luvattu lumipyryä ja navakkaa tuulta. Tilanne ei kuitenkaan aamulla näyttänyt kovin pahalta. Kun jäälle päästettiin lähtemään, porukka jakautui melko tasaisesti, osa oikealle ja osa vasemmalle. Arvoin hetken ja päätin lähteä oikealle kohti Lahnasaarta. Siirtymäaika riitti juuri kävelyyn pieneen lahdenpoukamaan Lahnasaaren taakse, jonne tuli lisäkseni useampi muukin pilkkijä.

Näköalaa toisesta päästä Pyhäjärveä

Aloitin värikoukulla ja jo viides avanto taisi antaa tärppejä. Laitoin tapsipilkin veteen ja heti tuli viiden ahvenen putki, sekä muutama kiiski. Kairailin tätä pientä aluetta ja pilkin vuoroin tapsilla, vuoroin värikoukulla ja molemmilla sain ihan hyvin kaloja. Kiiskiä tuntui olevan alueella paljon, sillä niitä napsahteli värikoukkuunkin oikein useitakin. Alue oli kuitenkin hetkessä täynnä reikää ja siirryin pian vähän sivummalle, jossa yksi toinen pilkkijä oli istunut jo kauan paikallaan. Heti tuli värikoukulla muutama nätti ahven. Vaihdoin taas tapsiin ja sain hyvän putken, tapsiin ahvenet näyttivät ottavan vähän nopeammin, kuin värikoukkuun. Tästä reijästä ongin varmaan melkein pari kiloa ahventa ja väliin tuli yksi melkoinen särjenlötkö. Tätä aluetta tarpeeksi rei`itettyäni etenin vielä vähän matkaa jäästä pilkistävän kivennyppylän viereen asti, mutta montaa ahventa ei enää tullut reikää kohden. Vaihdoin koukun väriä, mutta silläkään ei tuntunut olevan suurta merkitystä. Syönti hiipui ja viimeiseen tuntiin en saanut enää kuin yhden ahvenen tapsilla vähän syvemmästä, sekä useita kiiskiä. 

Minulla oli lopulta kalaa 4765 g ja olin siihen ihan tyytyväinen siihen nähden, ettei minulla etukäteen ollut mitään tietoa kalapaikoista. Sijoituin alle 16-vuotiaiden sarjassa kolmanneksi ja suurempien tulosten pilkkijät olivat olleet toisella suunnalla kuin minä. Vähän vikaan siis taisi paikkavalinta mennä. Koko kisan ylivoimainen voittotulos oli yli kuusitoista kiloa. Kun näin jälkikäteen miettii, olisi paikkaa pitänyt vaihtaa jo heti syönnin hiipuessa, eikä jäädä nyhtämään samaa seulaksi hakattua aluetta.


Mainittakoon vielä, että tänään sunnuntaina 1.2. tuli käytyä laituripilkillä Särkänsalmella kuhafongo mielessä. Se nimittäin oli vuoden ekalla reissulla jäänyt kuvaamatta kovan pakkasen takia. Paljon kerrottavaa reissusta ei jäänyt. Oma saaliini jäi kahteen ahveneen ja yhteen pieneen pasuriin. Ensi viikonloppuna toivon mukaan pääsee taas kisoihin vähintään Pyhäjärvelle, kun merialueilla jäätilanne on mitä on...

~ Juuso 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti