sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Sekakalaviikonloppu 21.-22.2.

Hiihtolomalla tuli käytyä hupipilkillä melkein joka päivä, vähintään lyhyellä käväisyllä. Näistä reissuista ei ole nyt innostusta kirjoittaa yksityiskohtaisemmin, joten ei siitä sen enempää. Viikonloppuna oli jälleen kumpanakin päivänä kisat, joten keskitytään niihin.

Lauantaina 21.2. oli sekakalakisat Sauvossa, Marjaniemessä, jonne toki tuli lähdettyä, kun kyytikin oli tiedossa. En ollut tuolla paikalla ollut ennen, mutta olin kuullut, että särkiä piti saada jos mieli pärjätä.
Värikoukut jäivät siis suosiolla kotiin ja syöttivehkeet tulivat mukaan.

Lähdin kisakeskuksesta vasemmalle, Lammassaaren ja rannan väliin Ollilta saamieni vinkkien mukaan (hän ei itse päässyt tulemaan kisaan). Samalle alueelle tuli lisäkseni myös Jere, joka oli kanssani nuorten sarjassa. Muuten saikin olla aika rauhassa, kun suurin osa kilpailijoista jäi jo Lammassaaren etupuolelle.

Aloitin isohkolla kirkkaalla morrilla ja sain melko pian tärppejä. Vaihdoin aika pian pieneen punaiseen morriin ja pian tuli ylös 100-grammainen särki. Kalaa tuli aluksi harvakseltaan, kaikenkokoista särkeä, kiiskeä, pasureita ja ahvenia. Pysyin kuitenkin samalla avannolla ja välillä tuli aina monta oikein komeaa särkeä ja välillä hiukan hiljeni. Kalaa tuli jonkun verran koko ajan, mutta suuremmat särjet tuntuivat liikkuvan aika paljon. Välillä syönti taas kiihtyi ja väliin tuli muutama komea ahvenkin. Viereen tuli kuitenkin kairaamaan toinen pilkkijä ja jonkin ajan kuluttua hän karkuutti jonkin vähän isomman kalan. Epäilimme haueksi, sillä syönti loppui kuin seinään.

Pian piti vaihtaa aluetta, kun kalaa ei vain enää kuulunut. Kokeilin saaren takaa ja sain nätin ahvenen ja onnettoman kiisken. Kiisket näyttivät täällä olevan aivan hengettömän pieniä, sillä olin saanut jo useamman noin 3-4 -senttisen yksilön!

Kalaa ei kuitenkaan tuosta löytynyt. Ulompana istui yksi pilkkijä, joka näytti saavan kalaa. Siirryin siis vähän samalle alueelle ja aloinkin taas saamaan särkeä hyvää tahtia. Kala oli tosin kooltaan aika pientä, välillä aina joku isompi. Kokeilin välillä tapsia ja siihenkin otti, muttei ehkä ihan niin hyvin kuin morriin. Loppua kohden syönti vielä vähän kiihtyi ja kalaa oli kasassa ihan mukavasti.

Minulla oli kalaa lopulta noin 9600 g. Jere voitti nuorten sarjan reilun kilon kaulalla, hänellä oli tosin pussissaan yksi noin puolen kilon lahna. Yleisen voitto irtosi reilulla 16:lla kilolla. Mukava kisa kaiken kaikkiaan! Kalaa tuli ja se oli suurimmaksi osaksi nätin kokoistakin. Ja mainittakoon vielä, että pari uutta vuosifongoakin rapsahti samalla listaan: 10. salakka ja 11. lahna, morrilla kumpikin.


Sunnuntaina 22.2. oli taas sekakalan ongintaa tiedossa, tällä kertaa tutulla paikkaa Haunisten altaalla. Kyseessä oli kolmiseuraottelu, jossa kilpailivat vastakkain Taivassalon kalakerho, Turun Kala&Erä sekä Killin kalakerho, jota itse edustin (Naantalin seudun urheilukalastajien lisäksi). Päiväksi oli luvattu räntäsadetta ja kovaa tuulta ja kyllä se jossain määrin paikkansa pitikin.

Aloitin taas keskellä olevalta kiveltä eikä ihan viereen onneksi tullut muita pilkkijöitä. Kalaa ei kuitenkaan löytynyt toivottuun malliin. Kiertelin vanhaa "kalaisaa" aluetta ja joitakin pieniä ahvenia sekä kiiskiä sain härnättyä tapsiin. Vaihdoin pian aluetta keskellä olevan saaren eteen ja taas tuli joitakin tirrejä, nyt jo pari särkeä väliin. ei kuitenkaan enempää ja taas piti etsiä kalaa. Pian kuitenkin löysin vähän rannemmasta muutaman hyvän putken särkeä, jotka ottivat hyvin tapsiin. Välillä kokeilin keskemmältäkin, jossa pari pilkkijää olivat jo pitkään istuneet paikallaan ja näyttivät saavan harvakseltaan kalaa. Sain itsekin joitakin tirrejä ja muutaman pienemmän särjen, muttei enempää. Lähdin taas rannemmas ja löysin vielä yhden hyvän särkireijän. Tämän jälkeen kuitenkin hiljeni eikä kalaa oikein enää tahtonut löytyä. Loppuajaksi meninkin takaisin keskemmälle ja vaihdoin eiliseen pieneen punaiseen morriin. Joistakin reijistä sain vielä härnättyä muutaman pienen putken särkeä, mutta kala näytti taas liikkuvan ja se oli melko arkaa.

Saaliini oli noin 6100 grammaa, jolla voitin nuorten sarjan melko ylivoimaisesti kahdesta osanottajasta. Olipa saaliini sentään kymmenen parhaan joukossa, kun osanottajia oli liki 30 pilkkijää.

~ Juuso

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti