tiistai 17. helmikuuta 2015

Kilpailuviikonloppu 14.-15.2.

Näin jälkikäteen kirjoitellessa laitan nyt molemmat viikonlopun kisat yhteen tekstiin, toivottavasti se ei haittaa. Eli lauantaina Raision kaupungin omissa kisoissa Haunisten altaalla ja sunnuntaina PM-pilkissä Kristallirannassa Säkylän Pyhäjärvellä.

Olin käynyt viikolla hiukan treenailemassa Haunisissa, joten tiesin suunnilleen, mihin kisassa suuntasin. Aloitin keskellä olevan kivennyppylän vierestä 40 mm Saukko -tapsipilkillä. Parin reijän jälkeen löytyikin jo hyvin kalaa, pientä ahventa ja vähän nätimpää, keskipainoltaan ehkä noin 50 g särkeä. Kyseessä oli sekakalakisa, joten särjistä tuli mukavasti painoa. Kalaa ei ollut kovin isolla alueella ja kerkesin onkimaan tästä pari kiloa ennen kun syönti hiipui. Pian siirryin varapaikalleni vähän eteenpäin, ja kalaa alkoi taas löytymään. Välillä kokeilin värikoukkuakin, mutta en saanut ahventa ottamaan siihen niin hyvin kuin tapsiin, joten vaihdoin äkkiä takaisin syöttivehkeisin. 

Kun tämäkin kohta alkoi olla ongittu tyhjäksi, rupesin taas etsimään kalaa, mutten enää sitä juuri löytänyt. Lopuksi palasin vielä aloituskiven viereen ja sain vielä pienen putken vanhasta reijästä, kunnes kisa-aika tuli täyteen. 

Minulla oli kalaa 5313 g, joka oli kisan suurin tulos, tosin osanottajiakaan ei ollut hirveän paljon. Seuraavalla oli kalaa noin 3700 g, jossa oli tosin yksi 972-grammainen ahven ja jolla irtosi suurimman kalan palkinto. Seuraavaksi suurin ahvenkin painoi 550 g, joten hurjia ahvenia siellä Haunisissa uiskentelee!


Sunnuntaina suunnattiinkin piirinmestaruuskilpailuihin Pyhäjärvelle. Treenaamaan en ollut päässyt, joten vähän jännitti, miten mahtaisi käydä. Keli oli mitä hienoin ja aurinko paistoi. Lähdin totuttuun tapaan kohti Kalikannokkaa ja ehdin sinne juuri sopivasti puolen tunnin siirtymäajassa. 

Aloitin värikokulla ja sain jo ensimmäisistä reijistä tärppejä ja jo kolmas reikä antoi pari ahventa. Siihen se sitten loppuikin ja piti ruveta etsimään kalaa toden teolla. Kyllä sitä sentään aina välillä jokunen löytyikin, mutta ei todellakaan toivottuun tahtiin. Heti näki, ettei osunut paras kisapäivä tänään. Taisi jo puolet kisa-ajasta olla kulunut ennen kuin kymmenen ahventa tuli täyteen. Lopuksi oli pakko vaihtaa aluetta, kun ahventa ei vaan löytynyt. En tiedä, olisiko pitänyt juosta vielä kauemmas, mutta siirryin vähän takaisinpäin, jossa oli useampi pilkkijä ollut jo aika kauan samalla alueella vähän rannemmassa. Täältä sain sitten parista reijästä noin viiden ahvenen putken ja vielä joitain yksittäisiä. Viimeiseen tuntiin ei tainnut enää tulla kuin pari pientä. Ahvenen keskikokokin näytti olevan selvästi pienempää kuin aikaisemmilla kerroilla. Pilkin kaikki kalani värikoukulla. Hetken uitin tapsia, mutten kerennyt sillä saamaan kuin yhden kiisken.

Kalaa minulla oli 1894 g, jolla sijoituin alle 19 v -sarjassa viidenneksi kymmenestä osanottajasta. Suurimmat tulokset tulivat tällä kertaa täysin päinvastaisesta, eli Vahoniemen suunnasta, joka hieman hämmästytti. Ei erityisen putkeen mennyt kisa, mutta välillä käy näinkin. Onneksi nyt on alkanut hiihtoloma ja ehtii viikollakin jäille. 

Tässä vielä tulokset sunnuntain kilpailusta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti