torstai 19. helmikuuta 2015

PM-pilkki - Olli

Pilkkitauko venyi viimeisen Pyhäjärven kisan jälkeen peräti kahteen viikkoon lukuunottamatta yhtä tyhjää mateenpilkinnälle uhrattua iltaa. PM-pilkkiin toki lähdin, vaikka olo oli hiukan kipeä.

Minulla ei ollut mitään käsitystä hyvistä  kalapaikoista, joten lähdin aamulla kävelemään Vahoniemeen päin hetken mielijohteesta. Kuivetunnokkaan en ainakaan halunnut lähteä, kun sain siitä tarpeekseni jo viimeksi. Vahoniemeen tuli aika paljon muitakin, joten se vaikutti ihan turvalliselta valinnalta.

Edelleen vähän flunssaisen olon takia kävelin rauhassa paikalle ja siirtymään meni vähän yli puoli tuntia. Aloitin taas värikoukulla ja kolmannesta avannosta sain ihan hyvän ahvenen. Sen jälkeen menikin haeskeluksi ja varmaan pari tuntia meni ennen kun sain edes toisen ahvenen! Kyllä sieltä toiset jotain sai, mutta en minä niitä tietysti saanut pönttööni vähääkään.

Kolmisen tuntia hain ahventa aktiivisesti, mutta viimeisen tunnin pilkin tapsilla muutamalta avannolta ja sain muutaman pienen ahvenen sekä kiiskiä, joita värikoukkuunkin oli iskenyt paremmin kuin ahvenia. Vähän ennen kahta lähdin takaisin Kristallirantaan ja laahustin pettyneenä ja entistä flunssaisempana punnitukseen. En viitsinyt edes kuunnella surkean saaliini painoa, vaikka sen punnitukseen veinkin lähinnä joukkueen takia.

~ Olli Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti