maanantai 18. tammikuuta 2016

Kilpailukauden avaus Säkylän Pyhäjärvellä 17.1.

Viime viikonloppuna tuli käytyä hupipilkillä merialueella, kun kisoja ei vielä ollut tarjolla ja saalistakin nousi ihan kohtuullisesti, mutta ei niistä sen enempää, eilen nimittäin pääsi vihdoin kauden ekoihin kisoihin Pyhäjärvelle Kristallirantaan.

Keli oli aamulla oikein mukava. Ei tuulta, ei liiaksi pakkasta ja aurinkokin paistoi. Uusi lumikerros jäällä vain teki liikkumisesta hieman raskaampaa. Kauan taas pohdin kumpaan suuntaan kisakeskuksesta lähtisin ja alustavana suunnitelmana oli suunnata Vahoniemeen, sillä olin kuullut sieltä kalaakin tulleen, mutta kummasti vain jäälle päästessä kallistuin sittenkin lähtemään kohti Kuivetunnokkaa, siihen kun on itselläni syntynyt huomattavasti enemmän luottoa kuin Vahoniemeen. Aloitin hieman Kuivetunnokan takaa ja kisan alkaessa kymmeneltä oli ensimmäistä reikää kairatessa hienoinen yllätys, kuinka paksusti jäätä jo oli. En mitannut, mutta noin 40 senttiä sitä kutakuinkin oli, ellei hieman ylikin.

Joku oli jo autollakin pilkillä, kuten kuvan oikeassa reunassa näkyy

Aloitin luonnollisesti värikoukulla ja ensimmäiset reijät olivat tyhjiä. Ehkä noin viidennestä reijästä sain heti tärpin, jonka kuitenkin karkuutin, eikä muuta enää siitä kuulunut. Pian alkoi vähän jo usko olemaan kovilla, kun ainakin tunti kisa-aikaa ja monta reikää oli kulunut, ennen kun sain ensimmäisen ahvenen reppuuni hieman rannempaa. Sekin jäi ainoaksi siitä reijästä, mutta pian sain samalta alueelta jo neljän ahvenen putken. Kalat olivat kyllä hyvän kokoisia, noin 80-150 grammaa. Sitten menikin taas vaikeaksi ja monta reikää sai taas tehdä ennen kuin jostain tuli taas muutama ahven. Morriakin koitin nopeasti muutamilla reijillä tuloksetta ja tapsilla sain myös yhden ahvenen.

Jossain vaiheessa siirryin vähän reilummin kohti Kalikkaa, kun aikaisempi alue tuntui jo aika tyhjältä. Tämä kannatti ja pian sainkin yhdestä reijästä viisi hyvänkokoista ahventa värikoukulla. Enempää ei kuitenkaan tahtonut löytyä. Vain muutama ahven enää joistain reijistä. Tätäkin aluetta aikani nyhdettyäni ja koukkuväriä vaihdeltuani päätin lähteä hieman takaisinpäin etsien isompia sellaisia alueita, joissa reikää ei vielä ollut. Tämä tuotti päivän parhaan kalareijän, josta nousi pikaiseen tahtiin kymmenkunta ahventa. Vähän matkan päästä sain vielä ison kiiskenkörilään värikoukulla ja muutamia ahvenia parista reijästä. Ihan lopuksi koitin vielä ronkkia joitakin vanhoja avantoja ilman kalahavaintoja, kunnes kisa-ajan loputtua lähdin punnitukseen.

Minulla oli kalaa noin 3300 g joka riitti "nuorten sarjassa" (järjestäjät laittoivat minut, sekä pari muuta ikäistäni kisailijaa jostain syystä vielä nuorten sarjaan, vaikka ikämme puolesta olisimme kuuluneet jo yleiseen) voittoon sekä yleisessäkin sarjassa neljänteen sijaan. Ylivoimaisella voittajalla oli yli 8 kiloa, joka pilkittiin myös samalta suunnalta, missä itse olin. Tällä kertaa siis paikkavalinta osui oikeaan ja muutenkin ihan onnistunut kisa, vaikkei tuo vielä mitään kunnollista alkutalven Pyhäjärven syöntiä ollut nähnytkään. Ahvenia minulla oli 29 kpl, keskipaino oli siis mukavasti sadan gramman paremmalla puolen. Näistä vain yksi tuli tapsipilkillä, muut värikoukulla. Koukun värilläkään ei tuntunut olevan hirveän suurta merkitystä, kunhan vain kalaa sattui osumaan kohdalle.

Tulokset

~ Juuso

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti