keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Neljän päivän pilkkimiset 2.-5.1.

Nyt joululomalla on tullut käytyä varsin ahkerasti pilkillä, kun kunnon jääpeitteet on vihdoin saatu tänne eteläänkin. Tänään loppiaisena pidin välipäivän kovan pakkasen takia, mutta muuten on tullut käytyä joka päivä, tosin kalantulo ei edelleenkään ole päätä huimannut.

2.1. päätin lähteä taas Haunisten altaalle ja keli oli aamulla mitä hienoin, kun aurinko paistoi täydeltä terältä eikä tuullut juuri lainkaan. Aloittelin viime kerroilla löytyneeltä kalaisammalta alueelta ja aloin taas löytää siitä jokusia yksittäisiä ahvenia ja särkiä tapsilla. Tuota aluetta päasiassa kiertelin siihen asti, kunnes keli alkoi muuttumaan lumisateeksi ja silloin viimeistään syönti hiipui tykkänään ja päätin lopettaa siihen. Saalista taisi kertyä vajaat kymmenkunta pikkuahventa ja särkiä muutama vähemmän. Tosin aika paljon voi pistää sen piikkiin ettei minulla tällä(kään) kertaa ollut surviaisia käytössä, ne olisivat parantaneet saalista lähes varmasti.

3.1. oli vuorossa pientä "kisatreeniä" loppiaisen Littoistenjärven kisoihin (joihin en tänään kuitenkaan lähtenyt kovan pakkasen ja heikon kalantulon takia). Keli oli tuolloin pilvisempi ja tuulisempi ja taisi siinä joku lumihiutalekin leijailla päivän aikana alas. Isäni lähti myös mukaan hupipilkille ja itse olin ajatellut kiertäväni järven luoteispään hiekkarannalta lähtien myötäpäivään nopeaan tahtiin läpi ennalta katsotut mahdolliset kalapaikat pilkkien. En ollut pilkkinyt tuolla tätä kertaa ennen kuin pari kertaa. Pilkin pääasiassa pienellä tapsipilkillä ja ainoat koko päivän kaksi ahventani sain Kuoviluodon kohdilta ja nekin ottivat todella varovasti. Toisen pienen saaren kupeesta sain vielä yhden särjen morrilla. Surviaiset olisivat varmasti taas auttaneet, mutta kyllä siinä jo aika hyvän käsityksen sai syönnistä... Isäni saalis jäi yhteen ketjupilkkiin iskeneeseen reilun kahden ja puolen kilon luupäähän.

Harjoituspäivän saalis
4.1. olin taas Haunisissa ja nyt yritin tällä kertaa pilkkiä sellaisia alueita, joita en ollut vielä aikaisemmin tänä talvena kolunnut, kuitenkin tuloksetta. Taas oli palattava noukkimaan vanhoilta paikoilta ne pakolliset kymmenkunta ahventa ja muutamia punasilmiä. Nyt sain myös alueelta talven ensimmäiset kiisket sekä ahvenia sai taas ottamaan edes jotenkuten värikoukkuun.

5.1. Päätettiin lähteä kokeilemaan onnea Särkänsalmelle Merimaskuun. Merijäätä olisi ehkä ollut jo paikoin sen verran, että se olisi kantanut, mutta tyydyttiin kuitenkin vielä pilkkimään läheisiltä venelaitureilta. Ahvenia ja pasureita kertyi harvakseen molemmilta laitureilta pääasiassa syöttivehkeillä pillkien. Myös muutama alamittainen kuha kävi käsissä kääntymässä. Kyllä siitä sentään mutama kilo nousi ihan filekokoisia ahvenia, joten hiukan paremmin jo päästiin kalan makuun kuin edellisinä päivinä.


~ Juuso

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti