sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Lahnajärvellä 23.1. - Juuso

Lauantaina oli taas aika suunnata perinteiseen alkutalven Lahnajärven kisaan. Olemme tuolla olleet Ollin kanssa jo muutamana aikaisempana vuonna ja olemme molemmat tykästyneet paikkaan kovasti, joten olihan se taas lähdettävä.

Koko viikonlopuksi oli luvattu mukavan lauhaa keliä ja vain paksu lumikerros ja paikoittainen veden nousu jäälle tekivät liikkumisesta hieman vaivalloisempaa. Aloitimme tuttuun tapaan järven eteläpäästä, pienestä poukamasta, joka ei kuitenkaan tällä kertaa antanut itselleni kalan kalaa. Aloitin pilkinnän värikoukulla ja siirryin nopeasti tätä reunaa kohti kisakeskusta, kun kaloja ei kuulunut. Kun muutama viime talvien hyvä kalakohta oli pilkitty ilman nypyn nyppyä, päätin juosta vastarannalle järveä.

Tältä reunalta sain melko pian avauskalani, noin 50-grammaisen ahvenen, joka olikin epätavallisen iso tälle järvelle. Jatkoin tämän ruovikkoisen reunan rei'ittämistä noin metrin-puolentoista veteen ja kohta pikkuahvenia alkoi nousta harvakseltaan joistakin reijistä. Kun koukkuvärin vaihtelullakaan ei ollut suurta parantavaa vaikutusta, kokeilin yhdellä reijällä tapsipilkkiä, johon sainkin kalan ottamaan paremmin ja aloin saada jonkunmoisia putkia. Yhdestä reijästä sain myös päivän tuottoisimman putken, kun hetken aikaa nousi nopealla syötöllä noin 30-40-grammaista kalaa, mutta tämäkään ilo ei kauaa kestänyt. Kiertelin vielä vanhoja avantoja tällä alueella, kunnes yhtäkkiä yhdestä reijästä noin metrin vedestä junttasi värikoukkuun jokin painavamman tuntuinen jöllikkä, jolle sai muutaman kerran ihan antaa löysiä syöksyihin. Olin lähes varma, että kala olisi hauki, niitä kun tällä alueella oli muutenkin runsaasti, mutta yllätys oli iloinen, kun avantoon ilmestyi melkoinen ahvenen pää.

610-grammainen Lahnajärven jöllikkä
Tämän bonuskalan jälkeen ei oikein enää kuulunutkaan muuta kuin yksittäisiä tirrejä sieltä täältä. Tällä reunalla vielä jonkun aikaa hortoiltuani päätin juosta takaisin ihan järven eteläperukkaan, jossa pilkin kisan loppuajan ja löysin vielä muutaman kohtuullisen putken pikkuahventa tapsilla.

Minulla oli kalaa yhteensä 2230 grammaa, joka riitti nuorten sarjan voittoon ja lisäksi 610-grammainen ahveneni oli kisan suurin kala, joka myös palkittiin.  En siis saanut värikoukkuun ottamaan kalaa kunnolla koko päivänä ja samanlaisia havaintoja oli kuulemma muillakin. Hauska kisa kuitenkin kaikenkaikkiaan ja noita yksittäsiä vähän paremmankokoisia ahvenia tuntui olevan liikkeellä, kun niitä oli useilla muillakin järven eteläpäässä pilkkineillä.

Tässä vielä tulokset kisasta

~ Juuso

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti