tiistai 1. maaliskuuta 2016

Kolmiseuraottelu Haunisissa 27.2.

Lauantaina kisattiin jälleen lähivesistölläni  Haunisten altaalla. Keskenään kilpailivat Taivassalon kalakerho, Turun kala&erä sekä edustamani Killin kalakerho. Viikolla samalla paikalla oli ollut eläkeläisten kisat, joissa voittajalla oli ollut kalaa noin 6,8 kiloa. Kalaa oli kisassa nostettu lähes sata kiloa ja tuon kokoisessa vesistössä se alkaa jo tuntumaan. Pienellä treenikeikalla särjet olivatkin melko yksittäisiä, enkä oikein mistään löytänyt isompaa pakkautumaa, mikä ei vaikuttanut kovin hyvältä sekakalakisaa ajatellen.

Päätin tällä kertaa aloittaa keskellä olevan saaren reunasta noin 2,5 metrin vedestä. Ensimmäisestä reijästä taisi tulla muutama ahven ja yksi särki ja seuraavissa reijissä kalantulo jatkui samanlaisena. Maksimissaan pari särkeä ja useampia pikkuahvenia reikää kohden tuon saaren edustalta. Kalantulo ei siis oikein vakuuttanut ja päätin siirtyä keskelle kiven viereen, vaikka se ei treenissä oikein kalaa antanutkaan. Tilanne ei ollut juuri parantunut. Muutamasta reijästä sain ihan kohtalaisesti pikkuahvenia sekä morrilla että tapsilla, mutten niitä jäänyt nyhtämään vaan siirryin vähän keskemmälle, alueelle, josta olin saanut aiemmin särkeä. Alueella oli muutama muukin pilkkijä, jotka näyttivät harvakseltaan kalaakin saavan. Itsekin aloin saamaan jokusia särkiä ensin pienellä kirkkaalla morrilla ja kun vaihdoin pieneen tapsipilkkiin, särjen tulo vielä hiukan parani. Tuossa kohtaa pikkuahvenia ei myöskään ollut kiusaamassa kuin korkeintaan joitakin yksittäisiä.

Jossain kohtaa pilkkiin otti vähän parempi kala, jota sai muutaman kerran ihan sovittaa avantoon. Tämä osoittautui reilun puolen kilon lahnaksi. Eka pilkkilahna siis tästä vesistöstä. Kun särjen tulo alkoi hiipumaan tein vielä lähialueelle uusia reikiä ja kaikista sain vielä jonkun verran särkeä, mutten enää mitään pitkiä putkia. Nämäkin kalat sai härnätä ottamaan ihan erikseen eikä mistään kunnon syönnistä ollut kyse. Yhdestä reijästä sain vielä toisen vähän pienemmän lahnanlipukan. Tällä alueella pilkin suurimman osan kisasta ja sen hyydyttyä menin vielä viimeiseksi puoleksi tunniksi vastapäätä olevalle reunalle, josta sain vielä muutamasta reijästä ahventa ja joitakin särkiä.

Tulokseni 5995 g (vaikka vaaka kyllä lopulta pysähtyi 6000:n kohdalle, mutta tulos oli jo kirjattu ylös, mikä vähän harmitti) riitti yleisessä sarjassa toiseen sijaan. Ylivoimaisella voittajalla oli hivenen yli 10 kiloa ja kolmannen tulos oli jo kolmosella alkava. Voittotulos ongittiin ihan toisesta nurkasta järveä, melkeimpä siltä ainoalta alueelta, jota en treeneissa kokeillut, kun en yleensä ole tuosta päästä oikein kaloja saanut. Tämä taas osoituksena siitä, että kyllä ne kalatkin osaavat uida uusille alueille. Seuraottelun voitti Turun kala&erä ja Killin kalakerho jäi jälleen niukasti kolmanneksi. Lahnani oli lisäksi kilpailun suurin kala. Ensi viikolla olisi vielä samalla paikalla yksi seuraottelu, johon olen menossa, kun SM-pilkkiin en tänä vuonna lähde.

~ Juuso

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti