tiistai 8. maaliskuuta 2016

Seuraottelu Haunisissa 5.3.

SM-pilkkiin en siis tänä vuonna lähtenyt, mutta onneksi lauantaina tarjolla oli Killin kalakerho-Kiskon kalakerho -seuraottelu Haunisten altaalla. Nämä olivat jo kolmannet kisat minulle tänä talvena tuolla paikalla ja alkaahan se jo kalan syönnissä näkymään, kun pieni vesistö on kyseessä. Kyseessä oli siis edelleen sekakalakisa.

Päätin nyt aloittaa lähtörannasta katsoen vasemmalta vähän keskemmältä, reilun kolmen metrin vedestä. Ensimmäisistä reijistä sain vain muutamia ahvenentirrejä ja pari särkeä ja hylkäsinkin pian tämän alueen. Menin keskellä olevasta kivestä vielä eteenpäin alueelle, josta olin saanut kalaa viime kisassa. Nyt särkeä ei kuitenkaan ollut paikalla alkuunkaan. Taisin vain pari särkeä ja useita kiiskiä saada erillisistä reijistä ja myös monta tyhjää reikää oli matkalla. Ei siis vakuuttanut taaskaan. Menin vielä eteenpäin vastarannalle, pienen rannasta ulkonevan saarekkeen lähelle. Nyt löytyi muutamia reikiä, joista tuli hiukan ahventa, mutta särjet olivat edelleen häviksissä. Etenin tätä reunaa lähemmäs lähtörantaa eikä kalaa oikein tahtonut löytyä. Tulin lähtörannan vieressä olevan kallion eteen ja lopulta osui. Särkeä alkoi pukkaamaan hyvää tahtia ja nostelin samasta reijästä ehkä pari kiloa yhtä soittoa pienellä kirkkaalla morrilla ja kovalla työllä routaisesta kompostista kaivamillani madoilla. Tämän reijän hyydyttyä viereisistä ei tullut enää kuin muutamia särkiä, mutta kun parhaalle reijälle palasi, sai siitä vielä pienen putken aikaiseksi.

Tämäkin alue kuitenkin hyytyi pian ja päätin palata samalle alueelle, mistä aloitin, vaikka siellä reikää olikin jo paljon. Jäin hieman ulommas "puhtaammalle" alueelle ja sainkin pian muutamia särkiä. Siirryin vähän ja taas osuin hiukan parempaan parveen. Särki otti kiinni heti kun morrin sai pohjan tuntumaan ja välillä jo välivedestäkin. Taas taisi parisen kiloa tulla tästä reijästä ja viereisistäkin vielä jonkun verran. Vanhoja reikiä kiertelemällä sai taas vielä pieniä putkia parhaimmista reijistä. Tällä tekniikalla sain vielä vajaan puolen kilon bonuslahnan. Kun tämäkin alue alkoi hiljenemään, menin vielä loppuajaksi lähemmäs rantaa ja yhdestä reijästä löysin vielä pari särkeä ja hyvän putken pikkuahventa, joka jäi osittain kesken kun kisa-aika tuli täyteen.

Saaliini 6770 g oli kilpailussa jopa melko selkeästi suurin saalis kakkosella ollen hieman yli neljä kiloa. Lisäksi saamani lahna oli jälleen kisan suurin kala. Taitaa tuon lätäkön metkut siis ruveta olemaan jo jotenkuten hanskassa. Toki iso vaikutus oli myös käyttämilläni madoilla. Toukkaan kun särki ottaa tuolla heikommalla syönnillä yleensä paljon huonommin kuin komposti- tai lehtimatoon.

~ Juuso

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti