tiistai 29. maaliskuuta 2016

Pilkkikauden päätös Littoisissa 28.3.

Maanantaina oli ohjelmassa pilkkikauden päätösreissu, jonka kohteeksi valikoitui Turun Littoistenjärvi ja tarkoituksena oli nyt löytää niitä vähän kookkaampia raitapaitoja.

Aloitin etelärannalta koulun rannasta ja jää alkoi tosiaan olla jo hieman puikkoutunutta, vaikka sitä olikin vielä noin 30 senttiä. Tämän viikon lämpöennusteet pistävät jäät viimeistään siihen kuntoon, että ensi viikonloppuna ei enää ole noille järvillekään asiaa. Etenin kalattomuuden vallitessa toisen edessä näkyvän saaren kupeeseen ja pian sainkin morrilla ensimmäisen pienehkön ahvenen. Tämä jäi kuitenkin ainokaiseksi ja siirryin pian rei'ittelemään Kuoviluodon ympäristöä. Edelleenkään ei oikein vakuuttanut, sillä tältä alueelta saalis jäi pariin pieneen särkeen.

Siirryin seuraavaksi Rauhaniemen edustalle ja yhdestä reijästä napsahtikin heti nätti noin 200-grammainen ahven ja vielä muutamasta muusta lävestä pari pienempää. Sain taas muutaman pienen särjen ja joissakin reijissä oli noita pikkusärkiä oikein reilumminkin härnäämässä. Seuraavaksi siirryin lähellä olevan vedestä nousevan betonimötikän viereen saamatta kuitenkaan kalahavaintoja. 

Päätin mennä vielä kokeilemaan aamulla tekemiäni reikiä saaren lähistölle ja heti morrin pudotettuani junttasi yllättäen kiinni pulska varttikilon raitapaita. Tämä ei ollut edes ainokainen, vaan heti perään nousi vielä neljä nättiä fileahventa, joista suurin oli noin 350-grammainen. Kokeilin viereistä reikää ja siitäkin nousi yksi nätimpi ja jokunen pienempi ahven. Kiertelin näitä ja muutamia viereisiä reikiä ja sain härnättyä vielä joitakin ihan kohtuullisia ahvenia. Tämäkin alue kuitenkin lopulta hiljeni ja lopuksi kokeilin vielä pikaisesti Marjaniemen edustan saaden yhden särjen. Tämän jälkeen olikin jo hyvä lähteä, kun ruokakalat olivat kasassa.

Neljän tunnin reissun tulos

Surviaisia minulla ei ollut, mutta pilkin madolla ja pienellä kultaisella morrilla suurimman osan kaloistani ja tämä yhdistelmä tuntui pelittävän varsin hyvin. Nyt on näillä näkymin tämän talven pilkit pilkitty ja seuraavaksi keskitytään Turun Kalamaratoniin valmistautumiseen, joka on poikkeuksellisesti tänä vuonna jo huhtikuun puolella. Kisaan on tänä vuonna kovat odotukset ja aikaistaminen tuo mukavasti lisähaastetta...


~ Juuso

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti