keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

SM-morri Säkylän pyhäjärvellä 28.2.

Viime suununtaina oli vaihteeksi vuorossa vähän erilainen kisa perinteisempiin pilkkikisoihin verrattuna, SM-mormuskointi Pyhäjärvellä Kristallirannassa. Kilpailualueeksi rajatut ruudut sijaitsivat aivan kisakeskuksen edustalla. Nuorten sarjoille ja naisille, miesveteraaneille sekä yleiselle sarjalle oli omat ruutunsa sekä aamu- että iltapäiväksi. Kisassa sai siis olla kerrallaan kaksi avantoa varattuna ja myös mäskääminen oli sallittua. Minulla oli sekä surviaisia, että kiiskihoukuttimeksi tarkoittamaani särjen mätiä. Odotukset kalantulosta olivat aikaisempien kisojen perusteella varsin heikot.

Aloitin ruudun syvemmästä päädystä mustalla 3 mm morrilla ja sain melkein heti perus pyhäjärveläisen kiisken. Pian tämän jälkeen sain vielä samalta reijältä pienen noin 15-senttisen siian. Sitten hiljeni. Laitoin vähän mätiä avantoon ja siirryin kokeilemaan toista avantoa. Kun en kalahavaintoja saanut, kävin vielä kokeilemassa mätiavannon, mutta turhaan. Jatkoin syvemmän päädyn pilkkimistä ja yhdestä reijästä, jota olin syöttänyt surviaisilla, sain taas kiisken ja nätimmän särjen. Kokeilin myös kultamorria, mutta sillä en kaloja saanut. Jatkoin hieman matalampaan ja sain taas jostain reijästä pari kiiskeä. Kun alkoi hiipumaan, menin vielä takaisin aikaisemmalle surviaisreijälle ja sain siitä pari kiiskeä ja yhden pienen ahvenen. Loppuaikana en tainnut enää saada kuin yhden pienen kiisken ja ihan lopuksi meni hiukan aikaa hukkaan, kun onnistuin levittämään syöttirasiani hangelle.

Tältä aamupäivän erältä tulokseni oli siis 449 g, jolla jäin muutamalla grammalla kakkoseksi alle 19 v -sarjassa. Taktiikkani osoittautui jälkeenpäin ehkä hieman vääräksi, kun kyttäsin vähän liian kauan samaa avantoa. Kalat kuitenkin tulivat aika pian pilkinnän aloittamisen jälkeen. Aamupäivän ruutumme osoittautui melko niukkakalaiseksi, kun miesten sarjojen ruutujen suurimmat tulokset olivat yli kahden kilon. Siellä myös pääkalana oli ahven, kun taas omassa ruudussamme se vaikutti olevan kiiski. Yli puolen kilon tuloksia tuli omasta ruudustamme vain muutama.

Iltapäivän erässä pilkittin taas uudessa ruudussa ja nyt päätin liikkua hieman aktiivisemmin kuin aamulla. Aloitin taas ruudun syvemmästä päädystä. Ensimmäisistä reijistä en kaloja saanut, mutta syötitin taas ensimmäistä avantoa surviaisilla ja jonkun ajan kuluttua sille palattuani sain yhden ahvenen. Enempää ei irronnut ja jatkoin syvemmän päädyn pilkkimistä ilman kalahavaintoja. Jossain kohtaa porukkaa näytti kerääntyneen enemmän syvemmän päädyn toiseen kulmaan ja menin itsekin sinne päin. Sainkin pian samasta reijästä kaksi ahventa, joista toinen oli oikein komeakin, noin 250-300 grammaa. Enempää ei kuitenkaan siitäkään irronnut syöttämisestä huolimatta. Palasin kokeilemaan aiempaa syöttämääni avantoa ja sain siitä taas yhden pienemmän ahvenen. Jatkoin syöttämistä ja menin takaisin edelliselle alueelle. Sieltä ei kuitenkaan enempää tullut ja palasin taas takaisin syöttämälleni avannolle. Nyt siitä tuli enää yksi kiiski. Jatkoin kuitenkin vielä syöttämistä ja menin taas toiselle alueelle. Tuolta ei kuitenkaan kaloja enää löytynyt, vaikka useammastakin reijästä koitin. Kisa-aika alkoi olla vähissä ja menin vielä loppuajaksi takaisin syöttämälleni avannolle. Tämä kannatti ja sain siitä vielä lopuksi kolme ahventa ja komean särjenlötkön.

Iltapäivän erän saaliini paino oli 729 g, joka nosti minut sarjassani ykköseksi ja voittoon. Yhteistulokseni aamu- ja iltapäivältä oli myös suurin samoissa ruuduissa pilkkineiden (eli naisten sarjojen ja muiden nuorten) kesken. Kaiken kaikkiaan hauska ja vähän erilainen kisa. Varmasti tulee lähdettyä toistekin, jos vain sattuu olemaan jossakin kohtuullisen matkan päässä.

Tuossa vielä tulokset koko kisasta.

~ Juuso

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti