keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Naantalin viiden suurimman ahvenen kisa 19.2.

Naantalissa en ollut tätä ennen vielä tänä talvena ollut kisoissa, mutta hupipilkillä kyllä useaan otteeseen. Itse pidän kyllä tästä kisaformaatista ja se on mukavaa vaihtelua "määränongintakisoihin". Kerkesin käymään viikolla ennen kisaa pikaisesti juoksemassa alueen läpi ja pilkkimässä hiukan mielestäni varteenotettavimpia paikkoja. Paljon tuossa ei kuitenkaan ehtinyt, enkä koittanut lähempänä lähtörantaa olevia alueita lainkaan, vaikka niissäkin varmasti oli potentiaalia. Halusin kuitenkin pilkkiä kisani edes jokseenkin rauhassa. Saaliin suhteen tavoitteena oli kilon ylitys, mutta kuinka paljon se ylittyisi, oli kuitenkin kiinni myös tuurista. Voittoon kuitenkin vaadittaisiin aiempien vuosien mukaan lähempänä puoltatoista kiloa oleva tulos.

Suunnistin aloituspaikalleni Väskin takana olevaan lahdelmaan, josta olin treenipistollani saanut isoimman, varteenotettavan kisakalan kokoisen ahvenen sekä useita kohtuullisen kokoisia. Olin päättänyt pilkkiä kisan pääasiassa isohkolla morrilla, siihen kun on nyt syntynyt kovin usko ison kalan pyytäjänä. Ensimmäinen reikä oli typötyhjä, mutta toisesta alkoi jo pukata ahventa. Kalat olivat pääsääntöisesti alle 150-grammaisia tai siinä hujakoilla, mutta joukkoon tuli tästä reijästä myös yksi hieman reilu 200-grammainen, joka jo vastasi odotuksia kisakalasta. Seuraavista reijistä nousi pienempää kalaa hyvää tahtia ja kohta myös toinen noin 200-grammainen oli repussa. Alueelle tuli pari muutakin pilkkijää ja kohta syönti vähän hiipuikin. Yksi reikä kuitenkin mahtui aina vanhojen väliin ja se tuottikin tähän asti reiluimman, 255-grammaisen ahvenen.

Tämän jälkeen alkoi hiipua sen verran, että tein pienen siirtymän seuraavaan lahdelmaan pienen karin viereen, mutta tästä tuli vielä selvästi pienempiä kaloja kuin äskeiseltä alueelta, eikä niitäkään paljoa. Koitin vielä kallioisesta niemennokasta ja siinä olikin kalaa tiuhemmin, muttei kuitenkaan läheskään tarvittavaa kokoa. Ongin näitä jonkun aikaa siinä toivossa, että seassa olisi isompi, mutta se osoittautui turhaksi toiveeksi. Isompaa siirtymää en uskaltanut lähteä tekemään, kun treenissäkään ei vakuuttavia varapaikkoja ollut löytynyt, vaan päätin palata takaisin aloitusalueelleni. Juuri tuossa kohtaa ei porukkaa enää ollut ja vanhoista reijistä alkoikin taas tulla kohtalaisen kokoista kalaa ihan mukavaan tahtiin. Useampi 150-200-grammainen sieltä sekaan tulikin ja päätin pilkkiä tätä aluetta loppuajan. "Kuumimmalla" alueella riitti kalaa ja parhaimpina yksi hieman reilu 200-grammainen ja pari sitä hipovaa siitä vielä nousi. Kokeilin vielä vähän syvemmästä vedestä, mutta tuloksetta, kunnes kisa-aika päättyi.

Viisi suurinta ahventani painoivat 1086 g, joka riitti kilpailussa 8. sijaan noin 60:stä osanottajasta (kaikki kilpailivat samassa sarjassa). Voittaja erottui joukosta selkeästi 1522 g tuloksella, tämän jälkeen putosikin alle 1300 grammaan. Täytyy olla ihan tyytyväinen, vaikka pienellä tuurilla sekaan sattunut vähän reilumpi ahven olisikin heti nostanut sijoitusta.

Kilpailun tulokset

~ Juuso

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti